Csalás

Négyszáz idős embert károsított meg egy mosószerrel üzletelő csaló

Szidalmazta és fenyegette azokat, akik nem akarták tőle átvenni a terméket.

2017.04.04 11:56MTI

Tizenhárom megyében több mint négyszáz embert károsított meg egy rossz minőségű mosószerrel üzletelő férfi. A rendőrség vádemelést javasol ellene - tájékoztatta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

Vargáné Szombati Andrea elmondta: a 39 éves férfi egy tisztítószereket gyártó cég képviselőjeként mutatkozott be. Felhígított mosószert jó minőségű koncentrátumként szállított házhoz azokhoz, akiket a kollégái előzőleg felhívtak telefonon.

A mosószert a gyanúsított kipróbálásra, illetve korábbi, nagy értékű vásárlásért ajándékként ajánlotta fel. Pénzt a szerért nem, csak a kiszállításért kért. Átlagosan háromezer forintot csalt ki 403, főként idős embertől 2014 és 2016 között országszerte.

Szidalmazta és fenyegette azokat, akik nem akarták tőle átvenni a terméket és a szállítás díját sem akarták kifizetni. Azt mondta, hogy az összeget vagy annak kétszeresét letiltatja a nyugdíjukból. Ennek hatására az idős emberek fizettek.

A férfit a Békés megyei rendőrök Budapesten fogták el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.