Bűnügy

Váratlan fordulat a szexuális erőszakkal gyanúsított mentősök ügyében

Megszüntette a bíróság a lakhelyelhagyási tilalmát annak a két mentősnek, akiket azzal gyanúsítanak, hogy szexre kényszerítettek egy 17 éves lányt.

2017.03.30 16:11ma.hu

A Budai Központi Kerületi Bíróság ma mindkét gyanúsított esetében megszüntette a kényszerintézkedést, mert azt szükségtelennek tartotta az eljárás jelenlegi adatai alapján - mondta el Finta Eszter, a mentőgépkocsi-vezető ügyvédje a Velvetnek.

Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen, így az egyelőre nem jogerős.

A lányhoz tavaly november 9-én a nevelők hívták ki a mentőket a Kaffka Margit Ifjúsági Gyermekotthonba, mert a kamasz rosszul lett a szobájában, mivel biofüvet és alkoholt is fogyasztott.

A gyermekotthonban élő kamasz azt állítja, hogy egy kietlen, erdős részen molesztálták a mentősök, gumikesztyűben többször is megtapogatták. A mentők viszont azt mondták, hogy azért álltak félre útközben, mert a lánynak hánynia kellett.

A mentők ügyvédje szerint a lány vallomása nem életszerű.

A kamasz egyébként egy napot töltött a Péterfy Sándor utcai kórházban, de az orvosoknak nem, csak később a gyermekotthon nevelőinek beszélt a molesztálásról, akik végül értesítették a rendőrséget. A mentők kezdettől fogva visszautasították a vádakat és a szembesítést is vállalták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.