Bűnügy

Rács mögé került a lúgos támadással vádolt orvos

A bíróság szerint elkábította és maró lúggal öntötte le volt szerelme nemi szervét. A férfi tagadja, hogy ő követte el a támadást.

2017.03.29 10:40ma.hu
Fotó: MTI

Előzetes letartóztatásba helyezték a lúgos támadással vádolt orvost /a>- írja a 24.hu. A férfi ügyvédje közleményt adott ki, amelyben azt írja: B. Krisztiánt kedd este keresték meg a rendőrök budaörsi otthonában, de ő épp máshol volt. Az egyenruhások kérték a családját, hogy hívják fel, a jogi képviselője is beszélt vele. Ezután önként bement a rendőrségre.

Az ügyvéd szerint védence számolt azzal, hogy előzetes letartóztatásba kerülhet, "különös tekintettel az ügyet övező felfokozott, kampányszerűen menedzselt indulatokra".

"Ezt a bűncselekményt nem én követtem el. Soha nem bántottam Erikát, sem tettel, sem szóval. Orvosként a gyógyításra esküdtem fel. Az ellenségemmel sem tenném azt, ami vele történt. A nyomozás számtalan félrevezető momentumát a fellebbezésben bemutattuk a bíróságnak, mégis elítéltek. Talán még reménykedhetek abban, hogy a végén mégis kiderül az igazság, és, hogy előbb-utóbb elfogják a valódi tettest - ugyanis ez a brutális bűnöző még mindig szabadlábon van" - írja nyilatkozatában B. Krisztián.

A volt kórházigazgató arról is írt, bízik benne, hogy nem ítélik el. Saját ügyével kapcsolatban a móri mészárlás miatt ártatlanulelítélt Kaiser Edével, vagy a Balla Irma-gyilkosság kapcsán ártatlanul ülő Schönstein Sándorral is példálózott.

Az orvost március 10-én másodfokon kilenc év börtönbüntetésre ítélték, emellett örökre eltiltották a hivatása és kilenc évre a közügyek gyakorlásától. A Fővárosi Ítélőtábla életveszélyt okozó testi sértés bűntettében, kifosztás bűntettében, magánokirattal való visszaélés bűntettében és magánlaksértés vétségében találta bűnösnek az egykori kórházigazgatót.

Ezzel a döntéssel a táblabíróság súlyosította a törvényszék tavaly májusi büntetését. Akkor a férfi négy év börtönt kapott és öt évre kellett volna felhagynia az orvoslással. Mert azt állapították meg, hogy a férfi nem okozott életveszélyes sérülést, most a tábla szerint viszont igen.

Az ügyész már akkor azt kérte, hogy a vádlottat helyezzék előzetes letartóztatásba. A védelem szerint erre nem volt szükség, és a bíró sem tartotta indokoltnak a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését, így a férfit elengedték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.