Bűnügy

Úgy megverték a 17 éves fiút a börtönben, hogy kómába esett

Rablás miatt került a rács mögé, egy hét múlva szabadult volna. Miután összeverte, bántalmazója nyugodtan lefeküdt aludni.

2017.03.28 16:35ma.hu

Borzasztóan összeverték a miskolci börtönben a 17 éves T. Mátét. A fiú kómába esett - írja a Blikk.

Máté rablás miatt került a rácsok mögé, alig egy hete volt a szabadulásig.

"A fiam egy rendes gyerek, aki rossz társaságba keveredett. Nem követett el semmit, csak jelen volt a rablásnál, így előzetesbe került. Elég sokk volt feldolgozni, hogy a fiam börtönbe került, aztán pár napra rá jött a végső csapás" - mondta a Blikknek nyilatkozva Máté édesanyja, Csilla.

A lap úgy tudja, hogy a tinédzser egy háromszemélyes cellában volt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei börtönben. Február 22-én este egyik rabtársa brutálisan megverte, majd lefeküdt aludni. Máté talán nem lenne ilyen rossz állapotban, ha a cellatársa szólt volna az őröknek.

Az orvos így csak reggel vizsgálta meg a fiút, miután az őrök észrevették, hogy mozdulatlanul fekszik az ágyában.

"A fiam kómában van, és semmi jóval nem biztatnak az orvosok. Vagy fölébred, vagy nem, ennyit tudnak mondani. Sajnos, ha föl is kel, maradandó agykárosodást szenvedett, újra kell majd tanulnia beszélni, járni, és még ki tudja, mi mindent. Mindennap ott vagyok nála, beszélek hozzá, és imádkozom, hogy nyissa ki a szemét" - mondta at édesanyja. A rendőrök a zárkában helyszíni szemlét tartottak és eljárást indítottak az esettel kapcsolatban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.