Bűnügy

Gránátvetővel lőttek Nagyszőlősön a volt helyettes ügyész házára

Januárban a kárpátaljai rendőrség volt parancsnokának házát érte hasonló támadás.

2017.03.27 10:39MTI
Fotó: AFP

Ismeretlen elkövetők gránátvetővel rálőttek hétfőre virradóra Ivan Kajlónak, Kárpátalja megye volt helyettes ügyészének a házára Nagyszőlősön - jelentette a mukachevo.net munkácsi hírportál.

A támadást kijevi idő szerint öt órakor követték el. Az incidensről egy helyi lakos tett bejelentést.

A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a lakóháznak a teteje és a fala rongálódott meg. A támadás idején senki nem tartózkodott az épületben.

Ivan Kajlo nevét 2014-ben kapta fel az ukrán média, amikor a kijevi eseményeket követően a Jobboldali Szektor (PSZ) nevű paramilitáris ukrán nacionalista szervezet tagjai Ungváron botrányos körülmények között, az utcán arra kényszerítették, hogy mondjon le a megyei ügyész első helyettesi tisztségéről.

Gránátvetős támadást Kárpátalján legutóbb idén január végén követtek el, akkor Ungváron Vaszil Varcabának, a kárpátaljai rendőrség volt parancsnokának a házára lőttek rá ismeretlen elkövetők. A robbanástól tüzet fogott és leégett az épület tetőszerkezete.

(Képünk illusztráció.)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.