Bűnügy

Kábítószerlabort számoltak fel a fővárosban

A helyszínen talált anyagokból ötvenmillió forint értékű amfetamin készülhetett volna. A rendőrök több férfit is letartóztattak.

2017.03.21 08:06MTI

Ötvenmillió forint értékű amfetamin piacra kerülését akadályozták meg a készenléti rendőrség nyomozói egy kábítószerlabor felszámolásával Budapesten - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden a rendőrség honlapján.

A rajtaütésre még vasárnap került sor a főváros IV. kerületében. A helyszínen lefoglalt műanyag tartályban található mintegy 120 liter amfetamintartalmú folyadékból az igazságügyi vegyészszakértő véleménye alapján 15-20 kilogramm por állagú kábítószer készülhetett volna.

Mivel az amfetamint rendkívül robbanásveszélyes vegyi anyagokból állítják elő, az intézkedésben a rendőrök mellett a katasztrófavédelem és az Országos Mentőszolgálat egységei is részt vettek.

A házilag épített laborban a kábítószer előállítása közben érték tetten G. Endre 33 éves budapesti férfit. A rajtaütéssel egy időben, más budapesti és főváros közeli helyszíneken további három gyanúsítottat fogtak el az összehangolt akció során.

A vizsgálat adatai szerint E. Ferenc 33 éves szurdokpüspöki lakos a kábítószer előállításához szükséges vegyi anyagok beszerzését és szállítását intézte, a 35 éves kakucsi K. Sándor az anyagi fedezetet biztosította és részt vállalt a kábítószer értékesítésében, míg a 48 éves dunapataji P. János a gyártáshoz használt ipari telepet bocsátotta rendelkezésre.

A négy elfogott férfit a rendőrök kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra - közölte a kommunikációs szolgálat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.