Tragédia

Nyilatkozott a Szentendrei úti baleset okozójának kezelőorvosa

A férfit katonák és rendőrök őrzik. Közben az is kiderült, hogy nem kellett volna meghalnia a két fiatalnak, az üléseik nem voltak összetörve.

2017.03.20 19:01ma.hu

Megszólalt az ATV Híradójának a Szentendrei úti balesetet okozó sofőr kezelőorvosa. A férfit katonák és rendőrök őrzik.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Túlélhette volna Janza Richárd kajakos és barátja, D. Bálint a szombat hajnali balesetet a Szentendrei úton - nyilatkozta a 24.hu-nak Albert Péter, vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági oktató. A szakértő szerint nem sérült meg annyira az autó, hogy amiatt haltak volna meg a fiatalok. Az autóban ugyanis az első ülések épek maradtak.Valószínűleg az ütközés pillanatában haltak meg, méghozzá azért, mert nem volt jól beállítva az ülésük. Teljesen derékszögbe kellett volna ülniük, így ugyanis amikor az ütés hátulról megérkezett, akkor elmozdultak az ülésben.

Egy szemtanú szerint ráadásul a segélyhívó sem működött megfelelően. A férfi azt mondta, előbb a 104-et, majd a 112-őt hívta, de hosszú percekig nem jutott el senkihez, így nem tudott segítséget sem kérni időben.

A sofőrt, aki a balesetet okozta, súlyos sérülésekkel ápolják a kórházban, és hétfőn előzetes letartóztatásba került. Amint szállítható lesz, átszállítják a Tököli Rabkórházba. Valószínűleg ittas volt, amikor autójával 130 km/h-ás sebességgel belerohant a fiúk álló autójába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.