Bombahír

Két év felfüggesztettet kapott a robbanóanyagot kotyvasztó bajnai fiatal

A 20 éves férfi az interneten talált receptek alapján készített bombákat. Ki is próbálta őket.

2017.03.20 15:55MTI

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt az Esztergomi Járásbíróság hétfőn egy 20 éves férfit, aki internetes receptekből bombákat és robbanóanyagot készített, majd próbarobbantásokat végzett Bajna külterületén. Az ítélet nem jogerős - közölte a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára az MTI-vel.

Lehel Enikő tájékoztatása szerint a vádlott gazdaboltokban, gyógyszertárakban és az interneten beszerzett vegyszerekből fekete lőport állított elő, amelyet műanyag csövekbe töltött és az eszközöket gyújtózsinórral látta el.

A férfi a szerkezetekkel többször robbantott Bajna külterületén, valamint internetes iránymutatások szerint triaceton-triperoxidot (TATP) készített, amely robbanóanyagnak minősül - ismertette a sajtótitkár.

Internetes források szerint a TATP nevű anyag háztartásokban használt folyékony anyagok elegyítése után képződő csapadék bizonyos formáiban annyira instabil, hogy egy méterről a földre ejtve felrobban. A "Sátán anyjának" is hívott szert a közelmúltban több merénylet helyszínén azonosították.

Lehel Enikő közölte, a fiatal férfinak nem állt szándékában, hogy bárkinek sérelmet okozzon, a cselekményt saját maga szórakoztatására követte el.

A vádlottat a járásbíróság robbanóanyaggal való visszaélés miatt két év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását öt évre próbaidőre felfüggesztette.

Az ítéletet a férfi és védője tudomásul vette, az ügyész a büntetés súlyosításáért fellebbezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.