Bűnügy

A kórházban tartóztatták le a két fiatal életét követelő Szentendrei úti baleset okozóját

A vétkes sofőrt súlyos sérülésekkel ápolják, de az ügyészség szerint mégis fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye.

2017.03.20 15:35ma.hu
A Mercedes nagy sebességgel rohant bele a pirosnál várakozó BMW-be (Fotó: MTI)

Előzetes letartóztatásba helyezték a Szentendrei úti baleset kapcsán meggyanúsított autóst. A kényszerintézkedés elrendeléséről hétfőn kora délután, a kórházban döntöttek, mert a sofőrt súlyos sérülésekkel ápolják - tudta meg a 24.hu Bagoly Bettinától, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjétől.

Az ügyészség a szökés és elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a szigorú kényszerintézkedést, illetve azért, mert a nyomozás kezdeti szakaszában olyan bizonyítékokat kell beszerezniük és olyan körülményeket kell tisztázniuk, amelyek akár a bűncselekmény minősítésén is változtathatnak, esetleg súlyosbíthatják azt.

Egyes híradások szerint a sofőr, aki ellen halált okozó közúti baleset okozása miatt folyik eljárás, ittas lehetett.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, szombatra virradó éjszaka egy Mercedes és egy BMW karambolozott a Szentendrei úton. A Mercedes a rendőrség korábbi tájékoztatása szerint hátulról rohant bele nagy sebességgel a pirosnál várakozó autóba, majd az ütközés erejétől mindkét jármű a pályatest között lévő betonoszlopnak, illetve lámpaoszlopnak csapódott. A balesetben két fiatalember vesztette életét, egyikük Janza Richárd, ifjúsági világbajnok kajakozó.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.