Csendes gyilkos

A család macskája mentette meg a gazdik életét

A cica megérezte, hogy baj van. Ha nem ébreszti fel a gazdáit, mind meghaltak volna.

2017.03.20 12:46ma.hu

Kedvenc macskájuk mentette meg egy amerikai család életét - írja a Huffington Post.

Gracie, Shanahanék cicája február 4-én késő este rendkívül furán kezdett el viselkedni: idegesen járkált fel, s alá, majd valósággal dörömbölni kezdett a lakás udvarra vezető ajtaján. Az incidens éjfél után, 1 óra körül történt, a család pedig tovább aludt volna, ha Gracie nem csap zajt.

Mint kiderült, a macska azért hangoskodott, mert érezte, hogy a lakásban rendkívül magas a levegő szén-monoxid tartalma.

Amikor Anette Shanahan felkelt, gyengének érezte magát, majd szinte rögtön neki is esett az egyik hálószobában lévő széknek. A férje, Kevin azt nyilatkozta, hogy ha Gracie nem ébreszti fel őket, mind meghaltak volna.

"Felkeltem megnézni, hogy mi ez a nagy dörömbölés, és mikor oldalra néztem, azt láttam, hogy Anette a széknek esett és nem tud felkelni" - emlékezett vissza a férfi.

A családnak végül sikerült kijutnia a lakásból, majd rögtön értesítették a hatóságokat és a mentőket is. A segítség szerencsére hamar megérkezett, amire szükség is volt, mivel Shanahanék nehezen vettek levegőt az eset után. A helyszínre érkező tűzoltók átvizsgálták a házat. Kiderült, hogy szén-monoxid mérgezés miatt nem kapott levegőt a család, a színtelen, szagtalan gyilkos gáz a meghibásodott vízmelegítőből szivárgott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.