Döbbenet

A nyílt utcán raboltak ki egy szívbeteg, Down-kóros lányt Budapesten

Két férfi támadta meg, elvették a hátizsákját, átkutatták, elvették az értékeit, majd eltűntek. A 25 éves Patrícia másnap már nem is mert elmenni otthonról.

2017.03.20 10:49ma.hu

Fényes nappal, a nyílt utcán raboltak ki egy szívbeteg és Down-kóros lányt Budapesten, a 17. kerületben. A Down-szindrómás és szívbeteg lány már évek óta egyedül közlekedik a városban speciális biciklivel és BKV-val. Minden reggel ugyanahhoz a villanyoszlophoz láncolja a kerékpárját, és onnan megy tovább busszal. Ezt a napi rutint követte akkor is, amikor kirabolták.

Jager Éva, az édesanyja a TV2 Tények stábjának beszélt a rablásról, a lánya beszámolója alapján elvették a táskáját, kicipzárazták, és egy kosárba beleborították a táska tartalmát. A pénztárcájában nagyjából 8000 ezer forint volt, azt elvették tőle.

A lány részletes leírást adott a tolvajokról, illetve egy közeli térfigyelő kamera az egész rablást rögzítette. A rendőrök ezután azonosították a két férfit, és el is fogták őket. A 25 éves lányt megviselte a rablás, másnap nem mert elindulni biciklijével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.