Bűnügy

Újabb drogszállítmányt foglaltak le Röszkénél - videó

A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 35 millió forint.

2017.03.18 09:02MTI

Újabb drogszállítmányt foglaltak le a rendőrök Röszkénél, ismét egy szerb férfinél - közölte a rendőrség szombaton hajnalban honlapján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a szerb férfi még csütörtök éjjel jelentkezett belépésre személyautójával a röszkei határátkelőhelyen. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai a csomagtartó ütközőzónájában kialakított rejtekhelyen, az első lökhárítóból valamint a jobb és bal oldali küszöbökben 33 csomagban összesen 17,69 kilogramm kábítószer-gyanús növényi törmeléket találtak. A gyorsteszt szerint az anyag marihuána, amelynek hatóanyag-tartama, súlya alapján feltehetően meghaladja "a különösen jelentős mennyiség alsó határát". A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 35 millió forint.

Az NNI kábítószer birtoklás megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a 35 éves szerb állampolgár ellen, akit kihallgattak, őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Az ORFK pénteken is beszámolt egy röszkei drogfogásról. Szerdán egy 24 éves szerb férfi autójában találtak több mint 25 kilogramm marihuánát. Annak feketepiaci értéke körülbelül 50 millió forint volt. A 24 éves szerb férfi előzetes letartóztatását a bíróság pénteken el is rendelte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.