Bűnügy

Több millió forintot lopott a háromtagú rablóbanda

Mindhárom gyanúsított büntetett előéletű, korábban főként vagyon elleni bűncselekmények, lopás, rablás és zsarolás miatt voltak elítélve.

2017.03.17 13:30MTI

Rablás, erőszakkal elkövetett lopás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt elrendelték egy szegedi férfi és két felbujtója előzetes letartóztatását - tájékoztatta a Békés Megyei Főügyészség pénteken közleményben az MTI-t.

Az egyik gyanúsított, egy 44 éves gyulai férfi rendszeresen járt a Gyulaváriban lakó későbbi sértetthez, ismerte az anyagi helyzetét, tudta, hogy hol tartja a pénzét, és azt, hogy mikor nem tartózkodik az otthonában. A férfi elmondta ezt egy 44 éves szegedi férfinek, akivel megbeszélték, hogy az illető ráveszi egyik ismerősét, hogy amíg a sértett az otthonától távol lesz, törjön be a lakásba.

Tavaly december végén egy 50 éves szegedi férfi fényes nappal betört a sértett házába, ahonnan 2 millió kétszázezer forintot lopott el. Két nap múlva, a felbujtó hatására ismét betört a ház nyitott nyári konyhájába, ahonnan százezer forintnyi készpénzt vett el a sértett pénztárcájából. A zajra azonban a házban alvó sértett felébredt, akit a rabló egy feszítővassal fejen ütött - ismertette a főügyészség.

Mindhárom gyanúsított büntetett előéletű, korábban főként vagyon elleni bűncselekmények, lopás, rablás és zsarolás miatt voltak elítélve. Az egyik férfi többszörös visszaeső, legutóbb 2016. március 8-án szabadult - írja a főügyészség.

A kényszerintézkedést egyrészt a szökés veszélye miatt kezdeményezték, másrészt azért, mert feltételezték, hogy a gyanúsítottak megpróbálnák befolyásolni a tanúkat vagy elrejteni a bizonyítékokat; emellett a bűnismétlés veszélye is fennáll. A Békéscsabai Járásbíróság a gyanúsítottak előzetes eltartóztatását 30 napra elrendelte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.