Rablás

Postarabló ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség

Játékpisztollyal rabolt ki egy kőbányai postát. Öt éves nyomozás után kapták el.

2017.03.17 11:40MTI
hirdetés

Egy öt évvel ezelőtti postarablás feltételezett elkövetője ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség - közölte Ibolya Tibor főügyész pénteken az MTI-vel.

A férfi a vád szerint 2012 januárjában határozta el, hogy bűncselekmény útján jut pénzhez, ezért beszerzett egy maroktáras, valódi fegyvernek látszó fegyverutánzatot.

A vádlott 2012. január 10-én délután az arcát eltakarva bement egy X. kerületi postahivatalba. A bejárattól távolabbi pultnál dolgozó alkalmazottnak átadott egy hátizsákot azzal az utasítással, hogy pakolja bele a pénzt. Mivel a sértett nem reagált a felszólításra, a férfi elővette a valódinak látszó fegyvert, ráfogta az alkalmazottra és megismételte az utasítást. A fegyverrel a másik pultnál dolgozó alkalmazottat is megfenyegette, miután észrevette, hogy a nő a pult alatti pánikgomb felé nyúl.

A támadó egyre erőszakosabbá vált, és azzal fenyegette meg a sértetteket, hogy ha nem adják oda neki nagyobb címletekben a pénzt, akkor lövöldözni kezd. Az egyik sértett ekkor megnyomta a nagyobb címletű pénzt tartalmazó trezor nyitógombját, amelynek a hangját azonban a vádlott riasztásnak vélte, megijedt, kikapta a sértett kezéből a hátizsákot az addig belepakolt mintegy 870 ezer forint készpénzzel, és elmenekült a helyszínről.

A rendőrség a nyomozást egy idő után felfüggesztette, majd 2015-ben újra megnyitotta, miután "adatok merültek fel" a támadó kilétéről.

Az ügyészség a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő férfit fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.