Bűnügy

Élve gyújtotta fel kilencéves kislányát a zavarodott nő

Azt mondta, megviselte a válás. Életfogytiglani börtönbüntetést kapott.

2017.03.12 14:52ma.hu
Fotó: AFP

Élve gyújtotta fel kilencéves kislányát egy kanadai nő - írja a Mirror. Három nappal azután, hogy a bíróság véglegesítette a 47 éves Laura Coward és férje válását, a nő autóba ültette közös lányukat, Ambert. Az ismerőseinek azt mondta, csillagnézőbe viszi a gyereket.

Coward, egy az albertai Calgaryban álló otthonuktól majd száz kilométerre, északra fekvő, elhagyatott helyre hajtott a kislánnyal. A gyermek ételébe és az italába altatót csempészett, amit az orvos neki írt fel neki. Az erős gyógyszerekre azért volt szüksége, mert a válóper, melynek végén a bíróság Amber teljes felügyeleti jogát az apjának ítélte, nagyon megviselte a nőt.

Amber öntudatlanul aludt az autóban amikor az anyja felgyújtotta a járművet. A boncolás szerint a kislánnyal szénmonoxid-, és füstmérgezés, valamint hipotermia végzett. A kiégett kocsihoz kézzel írt üzenetet erősítettek: "Segítség! Baleset történt. Bezártam a kulcsaimat."

Az anyát két nappal a gyilkosság után tartóztatták le, miután a volt férje bejelentette a rendőrségen a kislányuk eltűnését. Coward később bevallotta az emberölést. A bíró méltányolta ugyan a beismerést, de azt mondta, az ügy annyira "undorító, és felháborító", hogy ezt az ítéletnek is tükröznie kell. A nő életfogytiglani börtönbüntetést kapott, legkorábban 18 év múlva szabadulhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.