Műhiba

A YouTube-on nézte meg, hogyan kell elvégezni az életmentő beavatkozást, a páciens meghalt

A dilettáns orvos már korábban is szembekerült a törvénnyel, 2008-ban egy támadás miatt tartóztatták le és ítélték letöltendő börtönre.

2017.03.09 14:56ma.hu

Vélhetően műhiba miatt halt meg egy férfi egy amerikai kórházban - írja a WSPA.com. Patrick Kelly tavaly márciusban ment el az Union County orvosi centrumba, mert elviselhetetlen torokfájás kínozta. Többé nem hagyta el a kórházat, mert - vélhetően orvosi műhiba miatt - életét vesztette.

Amikor bement a kórházba, hogy enyhítsék a fájdalmát, kapott egy gyógyszert, majd távozott. Órákkal később vissza kellett mennie, mert a készítmény allergiás reakciót váltott ki nála. A férfit ezután valószínűleg nem megfelelően látták el, mivel a saját lábán ment vissza a kórházba, tehát akkor még nem volt közvetlen életveszélyben.

A család beperelte az egészségügyi központot. Mint az ügyvédeik által benyújtott vádiratból kiderül, a helyszínen intubálást végző orvos, Hani Sorour először rosszul végezte el az életmentő beavatkozást, majd elment, hogy megnézze YouTube-on, hogy hogyan kell csinálni. Kelly-t végül nem sikerült időben intubálni, így életét vesztette.

A kórház halottkémeket hívott az esethez, akik az orvos laptopját bekapcsolva találták, megnyitva egy YouTube-oldallal, amely az intubálás menetét magyarázza. A kórház igazgatója az eset után elmondta, hogy Hani Sorour a kórház ideiglenes alkalmazottja volt, akit egy külső cégen keresztül dolgozott náluk.

Mint kiderült, a dilettáns orvos már korábban is szembekerült a törvénnyel, 2008-ban egy támadás miatt tartóztatták le és ítélték letöltendő börtönre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.