Bűnügy

Betörőnek nézte és lelőtte a lánya barátját egy apuka

Az amerikai férfi nem tudta, hogy lánya beengedte a házba a 17 éves fiút. Egyetlen lövéssel végzett vele.

2017.03.01 16:55próba

Egy 49 éves amerikai férfi egy lövéssel agyonlőtte a 14 éves lányát az éjszaka közepén meglátogató 17 éves fiút, mert azt hitte, betörő van a házában - jelentette a helyi sajtó. A hatóságok közlése szerint Derek Fulton nem tudta, hogy lánya beengedte a Georgia állambeli Grovetown városában álló házba a 17 éves Jordan Middletont.

Fulton a rendőröknek elmondta: zajt hallott a földszintről, és kutyája is vadul ugatott, ezért felkapta fegyverét, és lement az emeletről, megnézni, mi történt. Kutyája a vendégszobához vezette. A férfi ekkor elkiáltott magát, hogy fegyvere van, felszólítva a házában lévő embert, hogy azonosítsa magát, de semmi választ nem kapott.

Egy újabb figyelmeztetés után benyitott a szobába. Ekkor elmondása szerint Middleton kirohant a beépített szekrényből, és ő azonnal mellkason lőtte. Amikor a rendőrök pár perccel később kiérkeztek, Fulton éppen próbálta újraéleszteni a kamaszt, kiürített fegyvere pedig a konyhapulton volt. A srác a helyszínen életét vesztette.

A rendőrség közlése szerint a férfi 14 éves lánya a lövés idején fent volt az emeleti szobájában. A helyi sajtóban megjelent beszámolókból az nem derült ki, hogy a fiú mikor ment be a házba.

Az apuka ellen egyelőre nem emeltek vádat a helyi hatóságok, bár a hatóságok még folytatják a nyomozást az emberölési ügyben. A helyi megyei seriff, Steve Morris őrnagy a WJBF televíziónak elmondta: a háztulajdonosoknak joguk van erőszakot alkalmazni, ha veszélyben érzik az életüket, és Fulton "tudta, hogy egy idegen van a házban, és saját magát, és családját védte. Egy volt ügyész szerint az eset szinte teljesen biztosan jogos önvédelemnek számít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.