Mentés

A trolibusz vezetője élesztette újra az utast

BKV-s sofőr mentette meg az utas életét.

2017.02.28 07:22ma.hu

Vasárnap (2017.02.26-án), 16.36-kor a Jászai Mari tér irányába közlekedő 76-os jelzésű trolibuszon egy utas rosszul lett, elvesztette eszméletét, életjeleket nem adott. A trolibusz vezetője azonnal megkezdte az újraélesztést, amit a mentők kiérkezéséig előírásszerűen folytatott. A helyszínre kiérkezett mentőszolgálat munkatársai a beteg állapotát stabilizálták, és a Városmajori Szívklinikára szállították további kivizsgálás céljából.

A trolibusz vezetője, Baranyai Tibor a mentők kiérkezéséig 12 percen keresztül végezte a szívmasszást. Rátermettségének, tudásának is köszönhetően a kiérkező mentőknek sikerült stabilizálni a férfi állapotát, így jó esélye van a felépülésre.

Tettével visszaadta egy családnak a férjet, apát, nagypapát. Az eset rávilágított arra, hogy mennyire fontos a szakszerű újraélesztés lépéseinek ismerete, valamint helyes alkalmazása.

"Társaságunk összes munkavállalója büszke lehet Baranyai Tiborra, valamint egyedülálló és példamutató cselekedetére, követendő helytállására. Utasunknak mielőbbi gyógyulást kívánunk!" - közölte a ma.hu-val a BKV Zrt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.