Tűz

Tűz ütött ki a Kőszegi-hegységben a velemi Szent Vid-kápolna környékén

A tűzhöz több település hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóit riasztották, 12 gépjármű és 78 tűzoltó vonult ki a helyszínre.

2017.02.24 07:24MTI

Tűz ütött ki csütörtök este a Kőszegi-hegységben a velemi Szent Vid-kápolna közelében, a Hörmann-forrás fölötti részen. A lángokat nagy erőkkel, több órán át oltották el a tűzoltók - tájékoztatta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője az MTI-t.

Egyed László közölte: két és fél hektáron égett a száraz fű és az aljnövényzet, a lángok egy fenyves erdőt is veszélyeztettek, de sem település, sem a Szent Vid kápolna nem volt veszélyben.

A tűzhöz több település hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóit riasztották, 12 gépjármű és 78 tűzoltó vonult ki a helyszínre. Az oltást nehezítették a terepviszonyok, valamint az erős szél is. A tüzet éjfél után sikerült "lefeketíteni", de az utómunkálatok még ezután is tartottak - ismertette a szóvivő.

Közösségi portálokon többen is arról számoltak be, hogy a lángok fényét Szombathely magasabb házainak ablakaiból is látni lehetett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.