Veronai buszbaleset

Gázszivárgást észleltek a Szinyei Merse Pál Gimnáziumnál

Gázszivárgást észleltek hétfőn a fővárosi Szinyei Merse Pál Gimnáziumnál, a péntek éjjel Veronánál balesetet szenvedő magyar busz áldozatainak iskolájánál.

2017.01.23 16:04MTI

Az Origo írt arról, hogy az iskola pincéjében magas koncentrációjú (kétszázalékos) gázt mértek a gázművek munkatársai. A portál helyszínen tartózkodó tudósítója arról is beszámolt, hogy a gázcső az iskola bejárata alatt van, ezért az annak vonalán lerakott mécseseket eloltják vagy áthelyezik.

A FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. az MTI megkeresésére azt írta: munkatársaik napi tervszerű ellenőrzési feladataik során észlelték a gázszivárgást a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumot is ellátó leágazó vezeték nyomvonalán, illetve az épület falsíkjában is mértek gázkoncentrációt.

Az "élet és vagyonbiztonság megóvása érdekében" a hiba haladéktalan elhárításáról egyeztettek a gimnázium vezetésével - tudatták.

Megemlékező budapesti diákok a Szinyei Merse Pál Gimnáziumnál 2017. január 23-án. (MTI/Kallos Bea)

Közleményükben kiemelték, hogy a FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. a legnagyobb tiszteletadás mellett és a lehető legrövidebb időn belül befejezi a szivárgás elhárítását annak érdekében, hogy zavartalan legyen a megemlékezés a buszbaleset áldozataira.

"A FŐGÁZ együttérzését fejezi ki az áldozatok hozzátartozóinak, illetve a balesetben érintetteknek" - fogalmazott közleményében a cég, amely az elhunytak tiszteletére az iskolánál koszorút helyez el.

Péntek éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.