Bűnügy

Halálra verte a testvérét egy kiszombori férfi

A férfi azért támadt rá a testvérére, mert nem végezte el a ház körüli munkákat. Súlyosan bántalmazta, majd magára hagyta magatehetetlen áldozatát.

2017.01.23 10:29MTI

Vádat emeltek egy kiszombori férfi ellen, aki a Csongrád Megyei Főügyészség szerint tavaly nyáron agyonverte a testvérét a közös otthonukban - tájékoztatta a vádhatóság szóvivője hétfőn az MTI-t. Szanka Ferenc közölte, a férfit emberölés bűntettével vádolják.

A vádirat szerint a testvérpár közös házban lakott a Csongrád megyei községben, a rezsit a vádlott fizette, mert italozó fivére elvesztette a munkáját. Emiatt gyakoriak voltak köztük az olykor tettlegességig fajuló viták. A több éve tartó italozás miatt a sértett legyengült, közlekedni is nehezen tudott.

A vádlott 2016. július 13-án este a munkából hazatérve látta, hogy a testvére nincs otthon és a megbeszélt teendőket sem végezte el. Nem sokkal ezután hazaérkezett a sértett is, aki ekkor már ittassága miatt magatehetetlen volt. A vádlott megpróbálta őt lábra állítani, de nem járt sikerrel, ezen feldühödött, ütlegelni kezdte, majd a földre kerülő férfi mellkasába térdelt, és a nyakát is megragadta.

A bántalmazást követően a vádlott a fivérét a földön fekve magára hagyta. Kis idő elteltével azonban bekísérte a házba, ágyba fektette, de a folyamatosan romló állapotú férfihoz nem hívott orvost, és érdemi segítséget sem nyújtott neki. A sértett alig egy óra elteltével életét vesztette, halálát kétoldali sorozat-bordatörés következtében fellépő légzési elégtelenség és az ebből kialakuló keringésingadozás okozta - közölte a csoportvezető ügyész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.