Szálló por

Miskolcon is elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát

Ne használják személyautójukat, főleg a dízelüzeműeket, utazzanak autóbusszal, villamossal, ha lehetséges, mérsékeljék a szén-, fa- és olajtüzelésű fűtőberendezések használatát - nem csak akkor, ha miskolciak.

2017.01.22 09:16MTI

Tovább romlott Miskolcon a levegő minősége, ezért vasárnap reggel Kriza Ákos polgármester elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát - közölte a polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-vel.

Koczák Szilvia tájékoztatása szerint az automatikus mérőállomásokon a szálló por (PM10) koncentrációja túllépte a riasztási küszöbértéket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a napokban a levegőminőség javulása nem várható - tette hozzá a szóvivő.

A város polgármestere arra kéri a miskolciakat, hogy ne használják személyautójukat, főleg a dízelüzeműeket, utazzanak autóbusszal, villamossal, ha lehetséges, mérsékeljék a szén-, fa- és olajtüzelésű fűtőberendezések használatát.

A riasztási fokozat alatt tilos az avar és kerti hulladék nyílt téri égetése, valamint bármilyen egyéb nyílt téri égetés. Ennek betartatására és fokozott ellenőrzésére a polgármester felhívta az önkormányzati rendészet figyelmét.

A levegő szennyezettsége rendkívül magas, ezért a szabadban a sportolást, hosszabb tartózkodást szintén kerülje el mindenki, aki teheti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.