Fizetéskiegészítés

Tíz határrendészt ítélt el korrupció miatt a Szegedi Törvényszék

Részben önállóan, részben egymás jelenlétében pontosan meg nem határozható nagyságú pénzt fogadtak el.

2017.01.17 13:10MTI

Tíz határrendészt ítélt korrupciós bűncselekmények miatt másfél és négy év közötti szabadságvesztésre a Szegedi Törvényszék katonai tanácsa - tájékoztatta a bíróság szóvivője kedden az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, a vádlottakat több rendbeli hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettében mondta ki bűnösnek első fokon a bíróság.

Az ítélet szerint a határrendészként szolgálatot teljesítő hivatásos rendőr vádlottak feladata volt a határátkelő belépő teherforgalmánál az útlevelek ellenőrzése. A járművek vezetőitől 2014 februárja és áprilisa között több alkalommal, rendszeres haszonszerzésre törekedve, részben önállóan, részben egymás jelenlétében pontosan meg nem határozható nagyságú pénzt fogadtak el.

Az elsőfokú bíróság ítélete a fellebbezések miatt nem jogerős - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.