Nélküle a férfi meghalt volna

Életét kockáztatva is életet mentett egy kutyát sétáltató elítélt

Megmentette egy fagyos vízben fuldokló életét egy reintegrációs őrizetben lévő elítélt férfi Kaposvár határában, a Deseda-tónál.

2017.01.08 20:09Havariapress

Vasárnap délelőtt egy reintegrációs őrizetben lévő elítélt éppen a kutyáját sétáltatta a kaposvári Deseda-tó mellett, a részére meghatározott reintegrációs őrizeti zónán belül, amikor egy korcsolyázó férfi alatt beszakadt a tó jege. A bajba jutottnak a kutyasétáltató férfi sietett a segítségére: az egyik közeli háznál létrát kért, párja ezzel egyidőben a segélyhívó számot hívta. A férfi saját életét is kockáztatva azonnal a vízben elmerülő mentésére sietett: az olvadó jégen két létra és kötelek segítségével megközelítette a süllyedő embert, majd amikor a közelébe ért, az egyik létrára kötelet kötött, amit belökött felé. A fuldoklónak harmadszorra sikerült elkapnia a kötelet, amiven aztán sikerült őt a biztonságos jégfelületre húzni. Később a kiérkező katasztrófavédelem munkatársai segítettek a partra jutásban; a gyors segítségnyújtásnak köszönhetően a bajba jutott férfi túlélte a balesetet. Az életet mentő férfi egyike annak a 642 elítéltnek, akik a reintegrációs őrizet jogintézményének köszönhetően nagyobb eséllyel illeszkedhetnek vissza a társadalomba; a jogintézmény alkalmazását a 2015. április elsején hatályba lépett új bv. törvény tette lehetővé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.