Pirotechnika

A kezében robbant fel a petárda egy 12 éves gyereknek

A gyerek szüleivel volt vendégségben az év utolsó napján, amikor az erkélyen valaki a kezébe adta a felnőttek számára is tiltott pirotechnikai eszközt.

2017.01.03 07:41ma.hu

Újabb gyermek sérült meg petárdától, a fővárosban egy 12 éves fiút kellett kórházba vinni, mert a kezében robbant fel a pirotechnikai eszköz. Közben már csak három nap maradt visszavinni a fel nem használt tűzijátékokat. Aki ezt elmulasztja, akár 150 ezer forintos bírságot is kaphat - az M1 Híradóban elhangzott adatok szerint azonban még ennek ellenére is alig akad, aki visszavinné ezeket a termékeket.

Molnár Klaudia, az Országos Mentőszolgálat koordinációs referense elmondta, hogy egy 12 éves gyermekhez riasztották a mentőket Budapesten, akinek a kezében robbant fel a petárda. Szerencsére a kisfiú mindössze a homlokán szerzett könnyebb sérüléseket, amelyeket a helyszínen elláttak majd kórházba szállították a pórul járt gyereket.

Súlyosan megsérült viszont az a hat éves kisfiú, akinek szilveszterkor robbant fel a kezében egy petárda Vácon. A gyerek szüleivel volt vendégségben az év utolsó napján, amikor az erkélyen valaki a kezébe adta a felnőttek számára is tiltott pirotechnikai eszközt.

A gyermek sérüléseit először a váci kórházban látták el, majd az egyik budapesti kórház traumatológiai osztályára vitték, ahol meg kellett operálni. Az ügyben a rendőrség nyomozást indított. Hétfőn egymás után hallgatták ki tanúként a lakásban szilveszterező társaság tagjait.

A váci rendőrkapitányságon várhatóan már a héten gyanúsítottként hallgatják majd ki azt, aki a felrobbant pirotechnikai eszközt a kisfiú kezébe adta – tudósított az M1 riportere. Kiskorú veszélyeztetése, súlyos testi sértés, vagy akár foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indulhat majd ellene büntetőeljárás.

A fel nem használt pirotechnikai termékeket január 5-ig kell visszavinni, a forgalmazónak pedig térítésmentesen és költség felszámolása nélkül visszavenni azokat – mondta az M1 Híradójának Cserényi József, az ORFK kiemelt főreferense.

A lejárt szavatosságú, sérült tűzijátékok a petárdákhoz hasonlóan, fokozottan balesetveszélyesek. A tiltott pirotechnikai eszköz még újév napján is okozott sérülést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.