Ünnepek

Állatmentő Liga: több kutya kóborolt el, mint tavaly

A petárda és a rakéta az állatoknak egy háborúval egyenértékű.

2017.01.02 08:28MTI
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány alapítója, Somogyi Zoltán egy petárdáktól megriadt, elszökött kutyát szállít vissza gazdájának a főváros XXII. kerületében 2017. január 1-jére virradó éjjel.

Tavalyhoz képest már az első nap jóval több a szilveszteri petárdázások miatt elkóborolt állatról érkezett bejelentés a fővárosban - számolt be Pataki Gábor, az Állatmentő Liga vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Elmondta: hatodik éve végzik a Fővárosi Önkormányzati Rendészettel és a Rex Kutyaotthon Alapítvánnyal közösen a petárdakommandó akciójukat. Pataki Gábor azt mondta: már mostanáig 51 elkóborolt kutyáról érkezett bejelentés. Márpedig - az elmúlt évek tapasztalatai alapján - a következő napokban további bejelentések is várhatók.

Eddig tizenhét kutyát sikerült hazajuttatni, köszönhetően a csipeknek. Elmondta, az idén azt tapasztalták, hogy sok csipben nem volt jó például a telefonszám vagy a cím. Ezért felhívta a figyelmet, fontos, hogy az adatváltozásokat rögzítsék az adatbázisban.

A szakember kiemelte: a petárda és a rakéta az állatoknak egy háborúval egyenértékű. Ilyenkor olyan sokkos állapotba kerülhetnek, hogy csak mennek, és egy nap alatt több kerületet is átkóborolnak - fejtette ki, példaként említve, hogy előző nap is a XII. kerületben találtak meg egy XVI. kerületi kutyát. Pataki Gábor felhívta a figyelmet továbbá: rendelet írja elő, hogy a gazdáknak ilyenkor kötelessége elzárniuk kutyájukat. Így ha mégis elkóborolt az állat, vélhetően szabálysértést követett el a gazdája.

A bejelentéseket megtenni, illetve érdeklődni a fővárosi önkormányzati rendészet telefonszámán lehet. A megtalált kutyákat a főváros ebrendészeti telepére vagy a Rex Alapítványhoz viszik - tette hozzá az Állatmentő Liga vezetője.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány alapítója, Somogyi Zoltán és munkatársa, Némedi Edina egy petárdáktól megriadt, elszökött kutyát találnak egy XXII. kerületi szórakozóhely mellett 2017. január 1-jére virradó éjjel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.