Állatkínzás

Kinek életet hozott a Jézuska - így mentették meg Oszkárt az állatvédők

Már csak napjai voltak hátra a kutyának, annyira rossz állapotban volt. Egy titokzatos bejelentő nem tudta tovább nézni és felhívta az állatvédőket.

2016.12.28 15:00ma.hu
Fema Állatmentők Facebook-oldal

Karácsony ide vagy oda, az állatmentők nem tétlenkednek! 2016. 12. 24-én lakossági bejelentés, illetve önkormányzati megkeresés érkezett hozzájuk, miszerint egy nagy rossz állapotban lévő, sovány, legyengült kutya vár segítségre. A bejelentő szerint csak napjai lehetnek hátra, hiszen annyira rettenetes állapotban van.

"A helyszínre kiérve valóban borzalmas látvány fogadott minket. Körülbelül 1 méteres lánc, tákolt kutyaház. A kutyaházban lévő takarókat és az előtte lévő élelmet a szomszédok vitték át neki. A tulajdonosok még saját magukat sem tudják ellátni, ami nem lehet mentség, hiszen mindig mondjuk, hogy kutyát tartani nem kötelező. A kutyus tulajdonjogáról azonnal lemondtak, azonban sajnos nem értették, hogy mi a probléma. Vannak esetek, amikor nehéz körülmények között élő embereken megesik az ember szíve, de ez nem az az eset volt. Hiszen amíg cigarettára futja, ellenben a kutya ellátására nem... Január első napjaiban kezdeményezni fogjuk a település jegyzőjénél az állattartástól való eltiltásukat. Oszkár amikor rátaláltunk dehidratált állapotban volt illetve kihűlve. Szerencsére a soványságán kívül nincs komoly problémája. Bújik, vágyik a szeretetre, tele van bizalommal. Felépülése, ivartalanítása után gazdikereső lesz" - írták a Fema Állatmentők Facebook-oldalukon.











Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.