Illegális bevándorlás

Vádat emeltek három embercsempész taxis és egy pakisztáni férfi ellen

A taxisok tizenegy illegális bevándorlót akartak Budapestről Madarasra vinni. Bajai rendőrök kapcsolták le őket.

2016.12.21 22:30próba
Fotó: Europress

Vádat emelt a Bajai Járási Ügyészség minősített embercsempészés miatt három budapesti taxisofőr és egy pakisztáni férfi ellen, akik 11 migránst akartak Madarasról Budapestre vinni - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A vádhatóság tájékoztatása szerint a pakisztáni férfi még július 17-én este Budapesten bízta meg a három taxist, hogy vigyenek el tizenegy - a szerb-magyar határt illegálisan átlépő - afgánt Madaras külterületéről Budapestre.

A sofőrök másnap hajnalban vették fel a pakisztáni férfi útmutatásai alapján és vezetésével az Ausztriába, Franciaországba és Olaszországba készülő migránsokat, de nem jutottak messzire, mert Bácsbokod külterületén a bajai rendőrök igazoltatták és elfogták mindannyiukat.

A vádlottak közül a pakisztáni férfi előzetes letartóztatásban van, míg három bűntársa szabadlábon várja a tárgyalást.

A járási ügyészség több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészéssel vádolja őket, és végrehajtandó börtön kiszabását kérte, továbbá indítványozta a pakisztáni embercsempész kiutasítását az országból. Az ügyben a Bajai Járásbíróság hoz majd döntést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.