Bűncselekmény

Gyerekmolesztálás miatt ítéltek el egy 101 éves férfit Angliában

A birminghami férfi valószínűleg a legidősebb vádlott az angol kriminalisztika történetében, akit valaha is bíróság elé állítottak.

2016.12.16 15:02MTI
Fotó: Flickr

Gyerekek ellen ezelőtt elkövetett szexuális bűncselekményekben mondtak ki bűnösnek pénteken egy 101 éves angol férfit. A birminghami Ralph Clarke 1915-ben született, és a BBC beszámolója szerint valószínűleg ő a legidősebb vádlott az angol-walesi kriminalisztika történetében, akit valaha is bíróság elé állítottak és elítéltek.

Clarke-ot összesen 21 vádpontban találta bűnösnek a birminghami koronabíróság esküdtszéke. Az ügyészség szerint az egykori teherautósofőr az 1970-es és az 1980-as években követett el szexuális bűncselekményeket gyermekkorú fiúk és lányok sérelmére.

Clarke a tárgyaláson a terhére rótt bűncselekmények közül kilencet elismert; mind a kilenc esetben ugyanaz a gyermekkorú fiú volt a sértett.

A férfit két egykori áldozata jelentette fel még tavaly augusztusban, és ezután őrizetbe vették. A bíróság az esküdtek egyhangúlag meghozott végzése alapján hétfőn hirdet ítéletet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.