Súlyos testi sértés

Brutálisan bántalmaztak egy fiatal nőt a berlini metróban (videó)

Az állomás biztonsági kamerái rögzítették, ahogy egy részeg férfi látszólag minden ok nélkül hátba rúgja a lépcsőn lefelé sétáló 26 éves nőt.

2016.12.14 21:57ma.hu
Fotó: AFP

Világszerte hatalmas felháborodást keltett az a videó, amely egy brutális testi sértésről készült Berlinben.

A német főváros egyik metróállomásának biztonsági kamerája október 27-én, nem sokkal éjfél után rögzítette, amint egy négy fős, láthatóan részeg férfitársaság egyik tagja látszólag minden ok és előzmény nélkül megtámadott egy 26 éves nőt. A férfi egyszerűen hátba rúgta az állomás lépcsőjén lefelé sétáló, gyanútlan áldozatát, aki a rúgás erejétől hatalmasat repült, és a peronra zuhant. A lent álló utasok azonnal a segítségére siettek, miközben a támadó társaival együtt egyszerűen elsétált a helyszínről.

A felvételt több mint egy hónappal az eset után, december 8-án hozták nyilvánosságra. A német rendőrség a lakosság segítségét kérte a tettes felkutatásához.

Miután felhívásukra napokig nem jelentkezett senki, Michael Kuehr német sztártestőr, Lady Gaga és Charlize Theron személyes bodyguardja is beszállt a nyomozásba, és kétezer eurót (kb. 630 ezer forintot) ajánlott el a nyomravezetőnek.

A Spiegel értesülései szerint a "vérdíj" meg is hozta a maga eredményét. A támadó állítólag egy bolgár férfi volt, de - mivel valószínűleg külföldre menekült - a rendőrök egyelőre nem tudták kézre keríteni.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.