Bőnyi rendőrgyilkosság

Nincs személyi felelőse a végzetes bőnyi rendőri akciónak

Nincs személyi felelőse rendőrségi részről a másfél hónappal ezelőtt történt, végzetes kimenetelő bőnyi rendőri akciónak, ezt állapította meg a rendőrségen ma lezárult vizsgálat.

2016.12.08 19:31Havariapress
Gy.I. - a feltételezett rendőrgyilkos

Ez év október 26-án a Nemzeti Nyomozó Iroda két munkatársa október 26-án érkezett egy házkutatásra a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnybe, ám az érintett - a Magyar Nemzeti Arcvonal egyik vezetője - rálőtt a nyomozókra és egyiket halálra sebesítette. A férfit a Terrorelhárítási Központ munkatársai a helyszínen elfogták, s azóta a bíróság előzetes letartóztatásba is helyezte, hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés kísérlete és lőfegyverrel való visszaélés miatt. Az ügyben egyúttal az országos rendőrfőkapitány vizsgálatot rendelt el annak tisztázására, hogy terhel-e bárkit felelősség a rendőrség oldaláról az elhunyt rendőrtiszt halála miatt. A főkapitány által elrendelt vizsgálat a mai napon lezárult, s a rendőrség tájékoztatása szerint azt állapította meg, hogy a tárgyi bizonyítási eszközök lefoglalására irányuló intézkedés előkészítése, megtervezése a szakmai szabályoknak megfelelően történt, személyi felelősséget pedig nem állapított meg a vizsgálat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.