Gyilkosság

Tizennégy évet kapott a taxisgyilkos

A férfi 1998-ban brutálisan meggyilkolt egy domaszéki taxisofőrt. A vádlottat több mint 16 évvel az eset után fogták el.

2016.12.08 14:39MTI
Fotó: Thinkstock Photos

Tizennégy év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki 1998-ban brutálisan meggyilkolt egy domaszéki taxisofőrt. A bíróság a vádlottat nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek.

A táblabíróság döntésével jelentősen enyhítette a most negyvenéves Tóth Rolandra első fokon kiszabott életfogytig tartó büntetést. A Szegedi Törvényszék a férfira az elkövetéskor hatályos jogszabályok alapján legsúlyosabb büntetést szabta ki.

A vádlott 1998. szeptember 15-én az akkor még fiatalkorú barátnőjével érkezett Szegedre, hogy onnan tovább utazzanak a szüleihez, akik egy Domaszék melletti tanyán éltek. Mivel késő volt, csak taxival folytathatták az útjukat, amire viszont a vádlottnak nem volt elég pénze. A férfi elhatározta, hogy akár a sofőr élete árán is megszerzi a taxis pénzét, miután őket Domaszékre vitte.

A férfi megalkudott a sofőrrel a tarifáról, és elindultak a Szeged melletti faluba. A község mellett letértek egy földútra, ahol a férfi elővett egy kalapácsot és fejbe vágta a sofőrt. A sértett védekezni próbált, de a vádlott tovább bántalmazta, leköpte, szidalmazta és azt hajtogatta, hogy "Miért nem halsz már meg?".

A szakértői vélemény szerint a sértett fejét legalább 22 - de feltehetően jóval több - ütés érte, a vádlott lényegében összetörte a koponyáját. Ezt követően átkutatta a taxis ruházatát, magához vette az aznapi bevételt - mintegy négyezer forintot - és a sértett mobiltelefonját, majd a holttestet elrejtette a kukoricásban. A maradványokat több héttel később aratók találták meg.

A vádlott és barátnője beült a taxiba és elhajtott, egészen Bonyhádig jutottak, ahol az autóból kifogyott a benzin. Ezután busszal Budapestre mentek.

 A lány hosszú éveken át tartó együttélés után tavaly tett vallomást a rendőrségen, miután a vádlott többször is bántalmazta, és megfenyegette. A nyomozási bíró ezután bocsátott ki európai elfogatóparancsot a férfit ellen, akit tavaly április 23-án vettek őrizetbe Németországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.