Erőszak

Előzetesben a lövöldöző rendőr

Csütörtök délután csepeli lakóhelyén rálőtt a társasház közös képviseletét ellátó cég alkalmazottjára.

2016.12.03 15:52ma.hu
MTI Fotók: Mihádák Zoltán

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája azt a rendőrtisztet, aki csütörtök délután csepeli lakóhelyén rálőtt a társasház közös képviseletét ellátó cég alkalmazottjára.

A IX. kerületi rendőrkapitányságon alosztályvezetőként dolgozó alezredes a gyanú szerint szóváltásba keveredett a társasház közös képviseletét ellátó cég alkalmazottjával, melynek során engedéllyel tartott önvédelmi fegyverével többször a mennyezetbe lőtt, majd egy vasajtón keresztül célzott lövést adott le a távozó sértettre.

Az ajtón áthatoló lövedék centiméterekkel kerülte el a közös képviselő alkalmazottját. A hirado.hu értesülései szerint a lövöldözés után a rendőr megpróbálta eltüntetni a bizonyítékokat. Úgy tudják, összeszedte a töltényhüvelyeket és azokat lehúzta a vécében.

A rendőrtisztet az időközben a helyszínre érkező kollégái elfogták. A férfi ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészség pedig emberölés kísérlete miatt indított eljárást és kezdeményezte az előzetes letartóztatását.

A nyomozási bíró a szökés, elrejtőzés, valamint a tanúk befolyásolása és a bizonyítékok eltüntetésének veszélye miatt elrendelte a rendőr előzetes letartóztatását. A rendőr nem ismerte el a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

A lövöldözés után azt mondta az összegyűlt lakóknak, hogy nem emberre célzott, hanem csak meglátott egy egeret az ajtón, azt akarta lelőni.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.