Állatkínzás

Több mint 700 védett teknőst próbáltak Horvátországba csempészni

A teknősökre egy tehergépkocsiban bukkantak, amely sót szállított volna Horvátországba.

2016.11.24 18:12MTI

Több mint hétszáz védett teknőst foglalt le csütörtökön a horvát határőrség egy rutinellenőrzés során a boszniai-horvát határon Zupanjanál - közölte az Eszék-Baranya megyei határvédelmi hivatal.

Az állatokat az Európai Unió (EU) kiemelt és fokozottan védendő fajként kezeli, kereskedelméhez és tartásához engedély szükséges.

Davor Petrovic, a hivatal elöljárója sajtótájékoztatón elmondta: a teknősökre egy tehergépkocsiban bukkantak, amely sót szállított volna Horvátországba. Néhány zsákon a kávé felirat volt, amely nem szerepelt a bejelentett áruk listáján, ezért a vámosok kinyitották a zsákokat, és így találták meg a teknősöket - magyarázta.

A 715 védett állat közül 80 mocsári, a többi görög teknős, értékük eléri a 2,8 millió kunát (115 millió forint).

A boszniai állampolgárságú sofőr ellen vádat emeltek, a teknősöket pedig egyelőre a horvát természetvédelmi hatóságok vették gondozásba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.