Cserbenhagyás

Hiába a milliók, nem helyezik szabadlábra a zuglói gázoló nőt

Másodfokon elutasította a bíróság az óvadékra irányuló kérelmet, így továbbra is előzetes letartóztatásban marad az a nő, aki a múlt héten elgázolt egy idős férfit Zuglóban, majd megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A férfi belehalt sérüléseibe.

2016.11.15 18:03MTI

A Fővárosi Törvényszék - egyetértve az ügyészi fellebbezéssel - az előzetes letartóztatás helybenhagyása mellett döntött, elutasítva a nő kétmillió forintos óvadék ellenében történő szabadlábra helyezését.

Az első fokon eljáró Budai Központi Kerületi Bíróság múlt héten - nyomkövető alkalmazása mellett - lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a gázoló ellen, miután kétmillió forint óvadék ellenében megszüntette előzetes letartóztatását. A nő a baleset után az autóval megállás és segítségnyújtás, valamint a rendőrség értesítése nélkül elhagyta a helyszínt, később telefonon jelentkezett a rendőrségnél.

A Fővárosi Főügyészség az MTI megkeresésére kedden közölte: a másodfokú bíróság az ügyészi fellebbezést alaposnak találta, az abban foglaltakkal egyetértve, az előzetes letartóztatás helybenhagyása mellett, az óvadék elfogadására irányuló kérelmet elutasította.

A Fővárosi Törvényszék egyetértett az ügyészség fellebbezésében foglaltakkal, miszerint az elkövetés körülményeire, a gyanúsított baleset után tanúsított magatartására, a bűncselekmény tárgyi súlyára is tekintettel az eljárás jelenlegi szakaszában a legszigorúbb kényszerintézkedés, az előzetes letartóztatás elrendelése szükséges és indokolt - közölte a főügyészség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.