Állatvédelem

Bíróság elé állnak a gólyagyilkosok

Két fiú tavasszal addig rugdosott egy gólyát Jászapátiban, amíg a védett madár el nem pusztult.

2016.11.10 09:41Havariapress

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen május 9-én reggel találtak egy elpusztult gólyát az egyik helyi általános iskola udvarán. Gyorsan kiderült, hogy a védett madár erőszakos halált halt, ezért a felfedezésről értesítették a rendőrséget is.

A bejelentést követően a rendőrök rövid időn belül azonosították azt a két 15 éves fiút, akik a gyanú szerint az előző nap, puszta szórakozásból az állat pusztulását okozták.

Kihallgatásuk során a fiatalok elismerték tettüket és elmondták, hogy május 8-án délután bemásztak az iskola udvarára, hogy focizzanak, ott találtak rá a sérült, röpképtelen állatra, amelyet ezek után addig rugdostak, míg el nem pusztult.

A Jászberényi Rendőrkapitányság a fiatalkorúak ellen a nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek, állatkínzás és természetkárosítás bűntette miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.