Nagy a sodrás, megerősödött a szél

Felfüggesztették a bombakeresést a Dunában

A bombát egy ipari búvár találta meg kedden, csatornatisztítás közben, de nem jelölték meg a helyét bójákkal, ezért a tűzszerészeknek újra fel kell kutatniuk.

2016.11.09 15:43MTI

Szerdára abbahagyják a Dunában, a Rákóczi híd közelében talált bomba kutatását - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének műveleti főnöke az MTI-vel kora délután. A MÁV közlése szerint a szakaszon újraindult a vasúti forgalom.

MTI/Mohai Balázs

Kovács Viktor elmondta: a bombát egy ipari búvár találta meg kedden, csatornatisztítás közben, de nem jelölték meg a helyét bójákkal, ezért a tűzszerészeknek újra fel kell kutatniuk. Azonban a nagy sodrás, a megerősödött szél miatt nem tudtak olyan fix pontot létrehozni, ahonnan a búvárok merülhettek volna.

Közölte: egyeztetniük kell a szakhatóságokkal, köztük a közútkezelővel azért, hogy “rögzíteni tudják a merülési pontot” a Déli összekötő vasúti híd egyik pilléréhez vagy a pesti Duna-parton a Rákóczi hídtól 130 méterre.

MTI/Mohai Balázs

A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán azt közölte: az előrejelzésekkel ellentétben mégsem zárják le a Rákóczi hidat és a környező utakat.

A Mávinform tájékoztatása szerint a Déli összekötő vasúti hídon újraindult a vonatforgalom; a menetrendszerű közlekedés fokozatosan, várhatóan a késő délutáni, kora esti órákra áll helyre a győri, a pécsi és a székesfehérvári vonalon utazóknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.