Tűzszerészek

Második világháborús bombát találtak a budai Várban

A robbanószerkezet a karmelita kolostor felújításánál került elő. A környéket lezárják.

2016.10.28 18:20MTI
Wikipedia

Második világháborús bombát találtak a budai Várban, a karmelita kolostor felújításánál. A környék egy részét lezárják - tájékoztatta Kürti Dezső, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének parancsnokhelyettese péntek este az MTI-t.

Kürti Dezső elmondta: az építkezésen egy szovjet rombolóbombát találtak, amelynek gyújtószerkezetét ki kell szerelni. Ez harminc lakást, egy gyógyszertárat, egy pénzváltót és egy cukrászdát érint. Lezárják a területet a Hunyadi János úti sorompónál, a várfal alatti két sétányt és részben a Szent György teret is.

A rendőrség megkezdte a terület lezárását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.