Lövöldözés

Bőnyi rendőrgyilkosság - Letartóztatták és a tököli rabkórházba vitték a gyanúsítottat

Gy. I.-t a Terrorelhárítási Központ átszállította a büntetés-végrehajtás központi kórházába.

2016.10.27 16:14MTI

Jogerősen előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Járásbíróság csütörtök délután a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban tartott kihelyezett ülésén a bőnyi lövöldözés gyanúsítottját. Gy. I.-t a Terrorelhárítási Központ átszállította a büntetés-végrehajtás központi kórházába - tájékoztatta a Győri Törvényszék szóvivője az MTI-t.

Máté Kinga hangsúlyozta: az előzetes letartóztatás a gyanúsított esetében azt jelenti, hogy amint állapota engedi, valamelyik büntetés-végrehajtási intézetbe kerül.

A férfi ellen hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt rendeltek el nyomozást, amelynek büntetése akár életfogytiglani szabadságvesztés is lehet.

MTI Krizsán Csaba

Szerda reggel gépkarabéllyal adott le több lövést Bőnyben a 76 éves Győrkös István, és megölte Pálvölgyi Péter őrnagyot, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozóját. A meggyilkolt férfit a belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és alezredessé léptette elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.