Lövöldözés

Így fogták el a megsebesített bőnyi lövöldözőt - videó

A Terrorelhárítási Központ közzétett videófelvétele a 76 éves gyanúsított elfogásáról.

2016.10.27 13:09ma.hu


A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai szerda reggel előre tervezett házkutatásra mentek ki a férfi házához, ahol még bejutásuk előtt gépkarabéllyal adott le öt-hat lövést a tulajdonos és megölt egy rendőrt, (akit hősi halottá nyilvánítottak, fotóját itt érheti el >>>) A rendőrök is használták szolgálati fegyvereiket, eközben sérült meg az idős lövöldöző.

Jobbik: ki kell vizsgálni, miért nem a TEK ment a helyszínre

A Jobbik szerint ki kell vizsgálni, hogy miért a Készenléti Rendőrség és nem a Terrorelhárítási Központ (TEK) ment a bőnyi rendőrgyilkosság helyszínére és hogy ki ennek a döntésnek a felelőse.

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: meg kell állapítani, hogy egyéni hiba vagy rendszerszintű probléma van.

Kitért arra, hogy a hazai titkosszolgálatok és a rendőri szervek hónapokkal ezelőtt utaltak kormánytagok és a kormányfő ellen tervezett merényletre. Ha már voltak olyan információk, hogy szélsőséges elemek illegális fegyverekkel rendelkeznek, akkor ki és miért akadályozta a szerveket, hogy mielőbb elfogják az érintetteket? - vetette fel.

A jobbikos politikus azt is firtatta, hogy miközben különleges jogrendet vezettek be terrorveszélyhelyzet esetére, tömeges bevándorlási krízis okozta válsághelyzet van és vannak olyanok, mint az elkövető, aki 26 éve a hatóságok látókörében van, akkor hogyan lehetséges, hogy otthon bárki szabadon tart fegyvert.

Értékelése szerint az esetnek a Belügyminisztériumban kell hogy legyen politikai felelőse. A parlament nemzetbiztonsági bizottságának következő ülésén ennek tisztázása az egyik legfontosabb napirend - közölte, hozzátéve: felelősségre kell vonni azokat, akiknek közvetve közük van ahhoz, hogy a tragédia megtörtént.

A szóvivőt kérdezték a Jobbik és a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) kapcsolatáról. Kijelentette: sem a pártnak, sem tagjainak nem volt és nem is lesz kapcsolata a szervezettel. Az erről író lapokat Habony Árpád érdekeltségi körébe sorolta, hozzátéve: a kormányzati propagandának ez a legfontosabb. "Egészen biztos vagyok benne, hogy ki fogják azt is deríteni, hogy valójában tegnap Vona Gábor lőtte fejbe azt a szerencsétlen rendőrt" - fogalmazott.

Kérdezték arról is, hogy Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője tagja volt-e az MNA-nak. "Honnan lenne erről információm?" - kérdezett vissza Mirkóczki Ádám, hozzátéve, erről a hatóságokat kell kérdezni. Mint mondta, a Jobbik és tagjai tevékenységéről tud felelősen nyilatkozni, az MNA-ról vagy a Betyárseregről nem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.