Gyilkosság

Neonáci fővezér a bőnyi rendőrgyilkos?

Elképzelhető, hogy az 1990-es évek eleji hungarista mozgalmak egyik főszervezője végezte ki az egyik rendőrt szerda reggel Bőnyben.

2016.10.26 11:55ma.hu
szabadriport.com

Mint arról már a ma.hu is beszámolt, egy 76 év körüli férfi lőtt meg két rendőrt, akik házkutatásra érkeztek hozzá, illegális fegyvereket keresve nála. Köztudott volt, hogy az idős férfi gyakran lövöldözött otthonában.

LEGFRISSEBB INFORMÁCIÓK ITT >>>

A két rendőr közül az egyiket fejlövés érte, ő belehalt a sérülésébe, a másik rendőrnek a mellkasa vérzett, de az is lehet, hogy hátbalőtte.

A lap úgy tudja, hogy az elkövető Gy. I., aki a Magyar Nemzeti Arcvonal vezetője. A Wikipedia szerint a Magyar Nemzeti Arcvonal egy hungarista eszmeiségű szervezet, melyet 1989-ben Győrben hoztak létre. Eredeti neve Magyar Nemzetiszocialista Akciócsoportok volt, ám ezt 1992. november 29-én Magyar Nemzeti Arcvonalra változtatták.

Gy. I. és csoportja használta először a rendszerváltás után nagy nyilvánosság előtt az árpádsávos zászlót, amikor 1992. október 23-án kifütyülték Göncz Árpád beszédét. A férfit 1994-ben letartóztatták.

Gy. I. meghatározta a mozgalom alapjait, megalkotta jelképeit, jelszavát, meghatározta ünnepeit. Becsület Napja néven új ünnepet alapított, melyet azóta nagyon sok nemzeti szervezet ünnepel meg.

A mozgalomban 2012-ben szakadás következett be. Azóta a vezető az MNA 1989 néven viszi tovább az általa életre hívott és vezetett mozgalmat.

A Kisalföld is úgy tudja, hogy a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) tevékenységének köze van a TEK-akcióhoz, a vélt elkövető Gy. I.

A lap évekkel ezelőtt beszámolt arról, hogy a Magyar Nemzeti Arcvonal a bőny-szőlőhegyi táborban neonácik fegyveres kiképzését folytatta.   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.