Gyilkosság

Szándékosan lőtték fejbe a rendőrt Bőnyben

Szerda reggel egy idős férfi tüzet nyitott két rendőrre a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben, az egyik rendőr meghalt, a másikat haslövéssel a győri kórházba szállították. A hatóságok egyelőre nem adtak hivatalos tájékoztatást az esetről. Délután 2 órakor lesz hivatalos bejelentés.

2016.10.26 11:31ma.hu
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Két rendőrre is rálőtt valaki reggel 07.30 körül, az MTI úgy tudja, hogy az egyikük fejlövést kapott és belehalt sérüléseibe.

Mentőhelikopterrel vittek egy másik áldozatot Győrbe, mellkassérüléssel. Erről azonban ellentmondásosak a hírek, az M1 tudósítója szerint ugyanis a mentőhelikopter üresen érkezett meg a kórházhoz.

Az M1 tudósítója úgy, hogy a combsérüléses tettest szállító mentőautó rendőri felvezetéssel indult el Bőnyből a győri kórházba. A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvosigazgatója, Oláh Attila arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy a 76 éves elkövetőt kórházba vitték, most műtik.
 
Falubeliek az MTI munkatársának azt mondták, egy idős férfi házát vették körül a rendőrök.

Sajtóinformációk szerint a feltételezett elkövető 76 éves, évekkel ezelőtt elvesztette az egyik gyermekét, azóta komoly problémái vannak. A reggeli órákban összeveszett a feleségével, ehhez hívták ki a rendőröket. Mivel a hatóság tisztában volt azzal, hogy az idős férfi fegyverrel rendelkezik a TEK is a helyszínre érkezett.

A településen lezárták az összes bevezetőutat.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta, hogy több tucat rendőr és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai körbe vesznek egy családi házat. A rendőrök közül többen golyóálló mellényt viselnek, és mesterlövészek is készültségben vannak. A helyszínen van a megyei rendőrfőkapitány is.

Az MTI-t a megyei rendőrség a Központi Nyomozó Főügyészséghez irányította, ahol egyelőre nem adtak tájékoztatást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.