Detonáció

Teréz körúti robbantás: nem is találtak semmit a TEK-esek?

A lefoglalt bizonyítékok alapján bármilyen vidéki embert letartóztathattak volna a Teréz körúti robbantás ügyében...

2016.10.25 09:33ma.hu

Nagyszülei szerint nincs valódi bizonyítékuk a hatóságoknak a Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László ellen, sőt úgy vélik, olyan új információ került a hatóság kezébe, amely nyomán hamarosan szabadon engedik az előzetes letartóztatásba helyezett unokájukat - írja a Lokál.hu.

Mint ismeretes, múlt héten fogták el a szeptember 24-ei Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét, aki állítólag újabb merénylet(ek)re is készült. Állítólag a házkutatás során a hatóság szögeket, facsavarokat, robbanóanyagot és kész bombát is talált P. László karmacsi otthonában.

"Ez hazugság. Nemhogy bombát, de egy szöget, csavart sem foglaltak le. Kilenc órán át voltam hatósági tanú a házkutatásnál. A nyomozók semmilyen olyan eszközt nem találtak és foglaltak le, amely összefüggésbe hozható a robbantással. Csupán egy számítógépet, két mobiltelefont, nadrágot, cipőt és sapkát vittek el" – idézi a lap Kelemen István karmacsi polgármestert.

Ezzel szemben Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője azt állította, indokolt volt, hogy nagy erőkkel vonultak a helyszínre a hatóságok. Bár kész robbanóeszközt nem, de annak előállítására alkalmas eszközöket állítólag találtak a karmacsi házban.

A robbantó Taksonyban élő nagyszüleit megviselte családjuk megbélyegzése, az, hogy unokájukat terroristaként kezelik. "Nekünk is van szögünk, csavarunk, meg műtrágyánk is, de ennyi erővel minden kertes házban élő embert bevihettek volna" – állította a Lokál.hu-nak P. László nagyapja.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a lapnak nem kívánta kommentálni a család információit. Annyi biztos, hogy a robbantó legfeljebb akkor szabadulhat, ha másodfokon helyt adnak a gyanúsított fellebbezésének, ami hetekig is eltarthat.

A rendőrség szerint a robbantó előzetes letartóztatásának indoklását a helyszíni szemlék, házkutatások, lefoglalási jegyzőkönyvek, előzetes szakértői vélemények, rendőri jelentések, beszerzett kamerafelvételek és a gyanúsított telefonjának adattartalma, valamint a híváslista elemzése és további tanúvallomások is alátámasztják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.