Illegális bevándorlás

Több mint kétszáz határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

Péntektől vasárnapig 237 határsértőt tartóztattak föl az ország területén.

2016.10.24 07:21MTI

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 46, szombaton 132, vasárnap 33 embert tartóztattak föl, és kísértek vissza az ideiglenes biztonsági határzáron a szerb-magyar határnál szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák. Az ország területén mélységben és más külső határszakaszokon 26 határsértőt fogtak el, embercsempészet miatt egy gyanúsított miatt indult eljárás a hétvégén.

A július 5-én hatályba lépett új szabályok szerint azokat a migránsokat, akiket a szerb vagy a horvát határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül föltartóztatnak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé. Azok ellen, akik esetében bizonyítható, hogy átlépték vagy megrongálták a határzárat, illetve embercsempészettel gyanúsíthatók, továbbra is büntetőeljárás, a román és ukrán határszakaszon elfogottak esetében idegenrendészeti eljárás indul.

Az elmúlt héten a szerb-magyar határ térségében összesen 359 bevándorlót tartóztattak föl és kísértek vissza, a megelőző héten - október 10-től 16-ig - ez a szám 317 volt. Más külső határszakaszon és mélységben a héten 47 határsértőt fogtak el - derül ki a rendőrségi összesítésből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.