Detonáció

Teréz körúti robbantás: indokoltan vetettek be páncélozott járműveket az elfogáshoz

Attól tartottak, hogy a robbantó a házában bombacsapdákat helyezhetett el, ezért kellett először tűzszerészekkel átvizsgáltatni az épületet.

2016.10.21 09:58MTI

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint indokoltan vetettek be páncélozott járműveket a Teréz körúti robbantó szerdai elfogása során.

Georg Spöttle az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában azt mondta, ilyen esetekben komoly felszerelésre van szükség, ugyanis előfordulhat, hogy a célszemély esetleges társa vagy családtagja fegyverrel próbál ellenállni.

Hozzátette: a robbantó a házában is helyezhetett el bombacsapdákat, ezért kellett először tűzszerészekkel átvizsgáltatni az épületet.

A szakértő arra a sajtóhírre is reagált, amely szerint a hatóságokat édesanyjának DNS-e vezette el a gyanúsítotthoz. Úgy fogalmazott: "régi trükk", hogy azonosítanak egy családtagot, majd "felépítenek" egy teljesen általános közlekedési ellenőrzést, hogy DNS-t tudjanak venni, és azt össze tudják hasonlítani a tetthelyen talált más nyomokkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.