Rendőrség

Teréz körúti robbantás: nem kell kifizetni a nyomravezetői díjat

Valóban a Teréz körúti robbantás gyanúsítottját fogták el a terrorelhárítók Keszthelyen. A tízmilliós nyomravezetői díjat nem kell kifizetni, mert a gyanúsított elfogására klasszikus nyomozati munka eredményeként került sor.

2016.10.20 12:06HavariaPress/MTI
MTI fotók: Szigetváry Zsolt

Erről is beszéltek délelőtt a Központi Nyomozó Főügyészség, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Terrorelhárítási Központ vezetői sajtótájékoztatójukon - írja a Havariapress.

Keszthelyen, saját autójában fogták el a Terrorelhárítási Központ munkatársai szerdán délután, 16 óra 9 perckor azt a férfit, aki a gyanú szerint a szeptember 24-i, Teréz körúti robbantás elkövetője volt. A gyanúsítottról a hatóságok annyit árultak el, hogy büntetlen előéletű magyar állampolgár, az indítékairól viszont ezidáig semmit nem lehet tudni.

A férfi az elfogásakor nem tanúsított ellenállást, elfogása után a járművét tűzszerészek is átvizsgálták. A terrorelhárítók az elfogást követően házkutatást tartottak egy Keszthelyhez közeli Zala megyei településen is, ugyancsak tűzszerészek bevonásával, de azt hatósági részről nem erősítették meg, hogy ennek a helyszíne valóban Karmacs lett volna, amely települést már tegnap több sajtóhír kapcsolatba hozta a robbantóval.

A robbanásban megsérült két rendőrről Papp Károly országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy fokozatosan javul az állapotuk. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a lakosság részéről közel ezer bejelentés érkezett az ügyben nyomozó szervekhez, a gyanúsítást pedig több erős bizonyíték alapozta meg. A feltételezett elkövető ezidáig nem tett vallomást, de az ügyészség ettől függetlenül kezdeményezi az előzetes letartóztatását.

A Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjének elfogásáról készült videofelvételt vetítik le az elfogást bejelentő sajtótájékoztatón a Központi Nyomozó Főügyészségen 2016. október 20-án. Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú, ezidáig büntetlen előéletű fiatalembert a Teréz körúti robbantással összefüggésben.

Papp Károly: nem kell kifizetni a nyomravezetői díjat

Nem kell kifizetni a Teréz körúti robbantás ügyében kitűzött nyomravezetői díjat - mondta az országos rendőr-főkapitány az MTI kérdésére az ügyben tartott csütörtöki sajtótájékoztatón, a Központi Nyomozó Főügyészségen.

Papp Károly hangsúlyozta: klasszikus felderítő munka során jutottak el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a gyanúsítotthoz. Hozzátette: amennyiben a főügyészség jelzi számára, hogy nem szükséges a nyomravezetői díj fenntartása, úgy vissza fogják vonni azt.

A gyanúsított beszámíthatóságának korlátozottságáról szóló sajtóhírekre Keresztes Imre főügyész azt mondta: a gyanúsítás még csak most történt meg, de mint ahogy minden ilyen súlyos esetben, ennek vizsgálata a későbbi nyomozás feladata lehet.


Az elfogás

Itt megtekintheti a rendkívüli sajtótájékoztatót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.