Detonáció

Elfogták! DNS-minta vezetett a Teréz körúti robbantó nyomára

Az elfogott férfi nem együttműködő, nem mond semmit. "Csellel" szereztek hozzá DNS-t.

2016.10.19 22:51ma.hu

Valóban a Teréz körúti robbantással gyanúsítható, csaknem egy hónapja nagy erőkkel keresett férfit fogták el a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei egy Zala megyei kistelepülésen, abban a házban, ahol él - tudta meg az Origo megbízható forrásból származó, ellenőrzött információkból.

Otthonában jelenleg is házkutatást tartanak, a robbantással gyanúsítható férfi nem működik együtt a hatóságokkal, nem mond semmit - értesült az Origo. Úgy tudjuk, a férfi elvált szülők gyereke: édesanyja Budapesten él, édesapja pedig 2011-ben, hét hónapon át egy szintén Zala megyei település független polgármestere volt.

Az Origo megbízható forrásból származó értesülései szerint a férfit egy "csellel" sikerült azonosítani, majd elfogni: az édesanyjától egy szondáztatás során szerzett DNS-mintát vetették össze a robbantás helyszínén talált hátizsákon rögzített DNS-nyommal, ami egyezett.

Az Origo forrásai megerősítették, hogy a bombához használt alkatrészeket, részegységeket valóban külföldről szerezte be a férfi, aki egyébként vélhetően jogi értelemben beszámítható, ám egyértelműen megszállott, "őrült".

A férfit egyébként nem lakossági bejelentés alapján fogták el, hanem a rendőrség az általa elkövetett hibák láncolatából kiindulva jutott a nyomára: a nyomozást ők végezték, az elfogást pedig már a TEK.

police.hu

A Privátkopó arról írt, jelentkezett náluk egy volt fegyverkereskedő, aki felismerte a közreadott videókról a merénylőt. Az informátor szerint a robbantó egy szerb származású, magyarul jól beszélő, "rendőrségközelinek" számító férfi volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.