TEK

Elkapták a Teréz körúti robbantót?

Az M1 aktuális csatorna információi szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) szerdán elfogta a szeptember 24-i Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét. Az M1 a TEK-re hivatkozva közölte az információt.

2016.10.19 17:28MTI/ma.hu

Elfoghatták a Teréz körúti robbantót, így értesült a hvg.hu.

Úgy tudják, az M1-M7-es kivezetőn korábban akciózott a TEK, de a XI. kerületben is látták a Terrorelhárítási Központ egyik páncélosát. A lap kereste  a Terrorelhárítási Központot is, de egyelőre nem kaptak választ.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője vbiszont úgy nyilatkozott a hvg.hu megkeresésére, hogy egyelőre semmilyen tájékoztatást nem adhatnak az ügyről.

Az említett szervekhez közeli forrásaik szerint viszont komoly fejlemény várható az ügyben.

A Terrorelhárítási Központ szeptember 30-án szállt be a hajszába, amit a Teréz körúti, szögbombával elkövetett robbantás tettese után indítottak.

Többféle információ kering

police.hu

A Ripost viszont úgy tudja, hogy páncélozott autókkal és rengeteg fegyveressel vonult ki a Terrorelhárítási Központ egy délnyugat-magyarországi címre.

A környéket lezárták, a portál információi szerint egy megbízható forrás jelezte a nyomozóknak, hogy tudja, hol rejtőzik az a horgászsapkás férfi, aki a felvételeken látható.

A Ripost úgy tudja, hogy az eddigi személyleírásokkal ellentétben nem egy 20, hanem egy 35 év körüli férfit fogtak el, akit azonnal őrizetbe vettek a TEK emberei.

18:00 - M1: elfogta a TEK a feltételezett tettest

Az M1 aktuális csatorna információi szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) szerdán elfogta a szeptember 24-i Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét.

Hasonlóképpen értesült a 24.hu és a Ripost hírportál is.

Az MTI több forrásból is megpróbálta megerősíteni az információt, sikertelenül.

A TEK nem erősítette meg és nem cáfolta az információt, a Központi Nyomozó Főügyészséghez (KNYF) irányította az MTI-t.

Nagy Andrea, a nyomozást vezető KNYF szóvivője annyit válaszolt az MTI-nek, hogy jelenleg a nyomozás állásáról semmilyen tájékoztatást nem kíván adni.

A szerb vonal

A Havariapress szerint elfogtak egy férfit a rendőrök szerdán napközben, a szeptember 24-i Teréz körúti robbantással kapcsolatban, erről számolt be kora este több hírportál. Az illetőt a terrorelhárítók fogták el, de azt még nem tudni, hogy valóban az elkövető került-e rendőrkézre; a tízmilliós nyomravezetői díj kitűzését mindenesetre ezidáig nem vonták vissza.

Szerdán késő délután több hírforrás is arról számolt be, hogy állítólag elfogtak a terrorelhárítók egy embert a Teréz körúti robbantással összefüggésben. Már délelőtt többen is jelezték, hogy az M1-M7-es autópálya kivezető szakaszán hatalmas TEK-konvojt láttak, de egyelőre nincs információ arról, hogy ez összefüggésben áll-e az elfogással. A sajtóértesüléseket egyelőre sem a rendőrség, sem a Központi Nyomozó Főügyészség részéről nem kommentálták.

Az akció mindenesetre összefüggésben állhat azzal a sajtóhírrel is, amelyet ma délelőtt egy internetes bűnügyi portál jelentetett meg, azt állítva, hogy egy jelentkezett náluk egy korábban bűnözőként élő férfi, aki felismerni vélte az elkövetőben egy régi ismerősét. A lap híre szerint az illető egy magyarul kifejezetten jól beszélő, Budapestet is alaposan ismerő szerb állampolgár lehet, aki most a harmincas évei végén járhat, és a két férfi 2002 körül, egy fedett rendőrségi nyomozón keresztül ismerkedett meg.

A szeptember 24-én elkövetett Teréz körúti robbantás nyomravezetőjének egyébként a rendőrség korábban tízmillió forintot ajánlott fel, s a díjkitűzés felhívása jelenleg is olvasható a rendőrség police.hu honlapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.