Átfogó rendőrségi akció

Lopott hitelkártyát használókat vettek őrizetbe - csaknem 200 embert

A 43 országra, 75 légitársaságra, 189 repülőtérre és 8 online utazási irodára kiterjedő akció során előállított gyanúsítottak lopott, sérült vagy hamis hitelkártyákkal vásároltak repülőjegyeket.

2016.10.19 16:49MTI

193 gyanúsítottat vettek őrizetbe lopott, sérült, vagy hamis hitelkártyákkal való visszaélés miatt egy összehangolt nemzetközi rendvédelmi akció keretében - közölte az európai rendőrségi együttműködési szervezet (Europol) szerdán.

A tájékoztatás szerint a 43 országra, 75 légitársaságra, 189 repülőtérre és 8 online utazási irodára kiterjedő akció során előállított gyanúsítottak lopott, sérült vagy hamis hitelkártyákkal vásároltak repülőjegyeket.

Kiemelték, az ilyen jellegű visszaélések évente egymilliárd dollár (mintegy 279 milliárd forint) feletti kárt okoznak a légitársaságoknak.

A műveletek során 350 gyanúsítottat hallgattak ki, közülük 193 embertől tagadták meg a beszállást és indítottak eljárást a hatóságok. Többen rendszeresen használtak hamis repülőjegyeket utazásaikhoz Latin-Amerikából drogot csempészve Európába – írta a szervezet.

A bűnüldöző szervek figyelmét felkeltették a hamisított bankkártyákkal vásárlókra szakosodott és kétes pénzügyi szolgáltatásokat kínáló online utazási irodák is. Felderítésük során hamis úti okmányokat, internetes trükkökkel kiállított repülőjegyeket találtak a hatóságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.