Változatlan

Továbbra is válságos állapotban van a meglőtt baranyai csecsemő

A gépi lélegeztetésre szoruló kisgyermeket továbbra is intenzív osztályon ápolják, állapotában az elmúlt 24 órában nem történt javulás.

2016.10.18 09:44MTI

Továbbra is súlyos, válságos állapotban van az a 11 hónapos csecsemő, akit az apja sebesített meg légpuskával vasárnap a Baranya megyei Oldon - közölte a pécsi gyermekgyógyászati klinika igazgatója kedden az MTI érdeklődésére.

Decsi Tamás tájékoztatása szerint a gépi lélegeztetésre szoruló kisgyermeket továbbra is intenzív osztályon ápolják, állapotában az elmúlt 24 órában nem történt javulás.

Az orvosprofesszor hétfőn az MTI-nek azt mondta: a csecsemőt mentőhelikopterrel vitték be vasárnap a pécsi klinikára, ahol aznap idegsebészeti beavatkozást végeztek el rajta, a műtétet követően a kisgyermek a gyermekklinika intenzív osztályára került - tette hozzá.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnapi közleménye szerint a mentők diszpécsere jelentette be a rendőrség ügyeletén, hogy vasárnap 12 óra körül lőtt fejsérüléssel szállítottak a siklósi kórházba egy kritikus állapotú 11 hónapos oldi kisgyermeket.

A rendőrség megállapította, hogy egy 22 éves oldi férfi a lakásában nem kellő körültekintéssel rakta le a töltött légpuskáját, véletlenül elsütötte, és így találta el a kisfiát. A férfi ellen gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt indult büntetőeljárás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.